Roland Carlsberg Processystem AB www.lab.rcprocess.se

  • Hem
  • Produkter A-Ö
  • Vätsketeknik
  • Pulverteknik
  • Förpackning
  • Leverantörer
  • Service & Reservdelar
  • Kontakta oss

Pulverteknik

Hem » Pulverteknik » Transportörer

BEUMER


BEUMER är tillverkare av palläggare, stretch hood-maskiner för förslutning av material på pall, utrustningar för fyllning och tömning av bulkmaterial samt 
olika typer av transportörer för stora kvantiteter och avstånd. Såväl enstaka utrustningar som kompletta system levereras till bland annat cement-, gruv-, bygg-, stål-, råvaru- och kemiindustrin.
 
Palletering
BEUMER erbjuder kompletta system inkl. transportband och automation för att mekaniskt eller med robot formera och placera säckar på pall enligt angivet mönster. Systemen är modulära och enkla att uppgradera.

 
Stretch hood
Med BEUMER stretch hood går det enkelt att försluta en palleterad pall med t.ex. säckar. En flexibel ”huva” av transparent plastfilm sträcks ut och förs över pallen. Resultatet blir en mycket stark och stabil försegling som är väderbeständig och vattentät såväl upptill som på sidorna. Stretch hood är ett betydligt stabilare alternativ än konventionell inplastning.
 
BEUMER Stretch hood är inte begränsad till just säckar. De flesta produkter som står på en pall kan med fördel komma i fråga såsom hinkar och plastkärl i olika storlekar. Eftersom produkter är väldigt olika till sin utformning gällande såväl vikt som form med vassa eller svaga kanter etc. så har BEUMER ett omfattande testcenter där rätt stretch hood kan testas ut för den specifika produkten.
 


Maskiner för fyllning av säckar
Fyllning av säck. Systemet passar för de flesta material inom kemi-, cement-, byggindustrier etc. Hög kapacitet med fyllning av många tusen säckar/h. Fyllningsprocessen kan ske med antingen hög automationsgrad eller via enkel lokal display.
Transportörer
Bandtransportörer för upp till 20 km avstånd och transportkapacitet på över 10.000 ton/h.

På bilden syns en tubtransportör som vid fyllning och tömning är öppen som en bandtransportör och därefter stängs under själva transporten. För avstånd upp till 10 km.
 
Skopelevatorer för höga kapaciteter. Upp till 175 m och 1800 m³/h. Olika varianter för fin- och grovkorniga produkter. Det finns även heavy duty-varianter som klarar hårt slitande material. En vanlig applikation är returflöden från kvarnar inom t.ex. cementindustrin.

BEUMER tillhandahåller även Apron-transportörer för hett material passande exempelvis cement- och stålindustrin samt band- och kedjetransportörer som är heltäckta för att förhindra spill. 
Beumer

BEUMER Maschinenfabrik GmbH & Co. KG
Oelder Str. 40
DE-59269 BECKUM
Tyskland

www.beumergroup.com

Produktansvarig
Niklas Eklund
Mobil: +46-(0)705-50 99 30


Johan Carlberg
Mobil: +46-(0)708-60 94 57


Mer information
Fyllning och tömning av bulkmaterial
Fyllningsteknologi
Palleteringsteknologi
Plastförslutning
Gruvdrift

Cementindustri